Când ajută consilierea în cuplu

Dincolo de clișeele din filme și seriale am convingerea că ședințele de terapie în cuplu (adică ședințele la care participă ambii parteneri) pot fi utile DOAR când între parteneri a mai rămas o minimă înțelegere și prietenie pe care eu o înțeleg ca un respect minimal pentru spațiul și alegerile celuilalt (renunțarea la control, manipulare și forțări).

Când acest spațiu minimal nu mai poate fi creat în cuplu, ședințele individuale sunt mult mai potrivite.

Pentru ca o re-apropiere pe baze corecte de prietenie, încredere și senzualitate să poată fi posibilă, este întâi necesară crearea acelui spațiu în care raportările incorecte dintre parteneri (apropierea bazată pe posesivitate, dependență și lupta pentru putere) să se oprească complet. De asemenea rolurile de victimă sau salvator trebuie lăsate la o parte.

Utilitatea ședințelor de terapie în cuplu depinde direct de asumarea cooperării partenerilor pe acest obiectiv (apropierea pe baze corecte), spațiul oferit (respectarea refuzurilor) fiind primul pas în această direcție.

Dacă vă doriți amândoi o asemenea apropiere, ședințele în cuplu vă pot învăța cum să vă ajutați unul pe altul în scopul de a vă cunoaște în profunzime și de a vă elibera de reacțiile inconștiente de competiție, control și superioritate.

Programează o ședintă